Blog Başlık

  • Haziran 23, 2020

    Sıfır ya da ikinci el bir araç satın almaya karar verdiğinizde, arabanın performansını değerlendirirken yol tutuşundan mutlaka bahsedilir. Çünkü aracınızın yol tutuş performansı hem sürüş konforu hem de güvenliğiniz için büyük bir öneme sahiptir. Peki, yol tutuşu nedir, yol tutuşunu etkileyen faktörler nelerdir ve yol tutuşu nasıl artırılır? İşte, merak ettiğiniz tüm bu soruların cevapları….

    Yol Tutuşunu Etkileyen Faktörler Nelerdir?, Yol Tutuşu Nedir?, Yol Tutuşunu Hangi Faktörler Etkiler ve Nasıl Artırılır?
  • Haziran 22, 2020

    Araç mekaniğinin en temel parçalarından biri olan motorun içerisinde birden fazla hareketli parça bulunur. Motorun güç üretebilmesi için bu parçaların birbirleriyle temas halinde olmasından dolayı yüksek bir sürtünme de yaşanır. Bu sürtünmeden kaynaklı olarak hem parçalar birbirlerini aşındırmakta hem de ortaya yüksek bir ısının çıkmasına neden olmaktadır.

    Motorun Yağ Yakması Nasıl Anlaşılır?, Motorun Yağ Yakması Neden Olur?, Motorun Yağ Yaktığını Nasıl Anlarız?
  • Haziran 20, 2020

    Araç motorları çalıştığı sürece enerji ve ısı üretir. Ancak motorun aşırı ısınmasını önlemek için bir şekilde soğultulması gerekmektedir. Araç kaputunun altında bulunan soğutma suyunun olması gerekenden çok daha kısa bir süre içerisinde azalması ya da bitmesi gibi durumlar, motorun beklenenden daha fazla ısınmasına neden olur.

    Araba Neden Su Kaynatır?, Motor Soğutma Sistemleri Nelerdir?, Hararet Yapan Motora Nasıl Müdahale Edilmelidir?
  • Haziran 18, 2020

    Güvenli bir yolculuk için hayati öneme sahip araç sıvılarından biri olan motor yağı, araç mekaniğinin en temel parçası olan motoru korumaktadır. Çünkü motorun hareketli parçaları üzerinde ince bir tabaka oluşturan motor yağı bu sayede aşınma ve sürtünmeleri minimum düzeye indirir. Bunun yanı sıra aracın hararet yapmasını da önler. Zaman zaman araçta yağ eksilmeleri olabilir. Bunun en önemli nedeni motorun yağ yakması olarak gösterilmiştir. Peki, motor yağı eksilmesinin başlıca sebepleri nelerdir?

    Araç Neden Yağ Eksiltir
  • Haziran 09, 2020

    Yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi ve polen filtresinden oluşan Jaguar bakım seti, Jaguar markasının yüksek kalite tanımı oluşturan parçalardır.

    Jaguar Yedek Parça
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR