Araç Uzun Yol Rehberi: Arabanızı Sıcak Havalara ve Yaz Seyahatine Hazırlamanın 10 Yolu

Uzun Yol Rehberi

Araç Uzun Yol Rehberi: Arabanızı Sıcak Havalara ve Yaz Seyahatine Hazırlamanın 10 Yolu

 

Aracınızı kışa hazırlamak kadar, aracınızı bu kavurucu yaz aylarına hazırlamak da önemlidir. Arabanızın, asfaltın ısınması için hazır olması gerekir. Arabanızın sıcak yaz günlerinde daha performanslı çalışmasına yardımcı olmak 10 ipucumuz var. 

 

1) Yaz Lastik Bakımı ve Kontrolü

 

Kış lastikleri kullanıyorsanız sıcak asfaltta daha iyi yol tutan dört mevsim veya yaz lastikleriniz için bunları değiştirmenin zamanı geldi demektir. Bir diğer alternatif ise lastikleri döndürmektir. Ön ve arka lastikleri değiştirme işlemi olan lastiklerinizi döndürmek de aynı derecede önemlidir. Bu, daha sıcak iklimlerde aracınızın performansını ve güvenliğini artırmanın yanı sıra benzin tüketimini de artıracaktır.

Lastik basıncını kontrol edin. Artan sıcaklıkların lastiğinizin basıncını artırabileceğini biliyor muydunuz? Aslında, her 6 derecelik sıcaklık artışı için lastik basıncı 1 veya 2 PSI artabilir. Bu, ilkbahar veya kış sürüşünüz için iyi olan şeyin yaz için yeterli olmayacağı anlamına gelir. Yetersiz şişirilmiş lastikler, yan duvarlarda aşırı basınca neden olurken, aşırı şişirilmiş lastikler performansı olumsuz etkiler ve hatta patlamaya neden olabilir. Lastiklerinizde çatlak ve şişkinlik olup olmadığını kontrol edin, ardından basıncınızın aracınızın kılavuzuna göre ayarlandığından emin olmak için göstergeyi kullanın.

 

2) Sıcak Havalar İçin Araç Klima Kontrolü

 

Umarım, arabanız bir klimaya sahip olacak kadar moderndir, ancak yılın sekiz ayında açmama ihtimaliniz vardır. Şimdi, düzgün çalıştığından ve kabine soğuk hava üflediğinden emin olmanın zamanı geldi. Aksi takdirde, soğutucunuzun doldurulması gerekebilir. Diğer çözümler, sıvıların tamamen boşaltılması ve bir tamirci tarafından yeniden doldurulması olabilir, ancak bu genellikle son bir başvuru yolu olma eğilimi göstermektedir. Yola çıkılmadan önce bir servise başvurarak klimanızı kontrol ettirebilirsiniz.

 

3) Taze Hava Filtreleri

 

Camları açıp klimayı çalıştıracağınız için sağlığınız ve arabanızın motoruna giden hava akışının bozulmamış olduğundan emin olmanız gerekir. Kabin hava filtresine bir göz atın ve herhangi bir renk değişikliği veya nem belirtisi olup olmadığını kontrol edin. Motorunuzun hava filtresini de kontrol edin. Temiz bir filtre, aracınızın gelişmesine ve yakıt tüketiminin artmasına yardımcı olur.

 

 

4) Yağ Kontrollerini İhmal Etmeyin

 

Yağınızı düzenli olarak kontrol ediyorsunuzdur. Ancak motorunuzun dayandığı diğer hayati sıvıları ne sıklıkla kontrol ediyorsunuz? Ancak yaz aylarına girerken aşırı ısınmayı önlemek için soğutma sıvısı seviyelerinize özellikle dikkat etmelisiniz . Ellerinizi kirletirken şanzımanınızı, yağınızı ve fren hidroliğinizi de kontrol edebilirsiniz. Her bir sıvının ve ilgili yağ çubuğunun yeri için kullanıcı el kitabınıza bakın.

 

5) Akü Voltaj Kontrolleri

 

İster sıcak bir otoparkta ister karla kaplı yol kenarında sıkışıp kalmış olun, hangi mevsimde olursanız olun, bitmiş bir akü kabustur. Yaz ayları bir akü sistemi için zor olabilir. Klima ve soğutmadan kaynaklanan tüm bu yükü kaldırmak aküyü de zorlamaktadır. Herhangi bir aşınma ve yıpranma belirtisi arayarak akünüzü inceleyin . Tarihini kontrol edin ve eskiyse (ortalama dört yıl) yenisini almayı düşünün.

 

6) Araç Fren Kontrolleri 

 

Kış koşulları aracınızın frenlerine zarar verir, bu nedenle bahara ve yaza hazır olduklarından emin olmak için dikkatli olmanız gerekir. Fren kontrolleri sunan mekanik ve otomobil servisleri her yerde bulunur. Fren balatalarını ve rotorları inceleyecek ve değiştirilmesi gerekip gerekmediğini size bildireceklerdir. Bu, aracınızın performansına fayda sağlayacak ve kendiniz ve çevrenizdekiler için güvenlik koşullarını iyileştirecektir. 

 

7) Araç Boyanızı Koruyun 

 

Arabanızın boyasını yaz sıcağında korumasız bırakmak pek mantıklı değildir. Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak dış cephe boyasında solmaya, kurumaya ve hatta çatlaklara neden olabilir. Bir garaja erişiminiz yoksa, gölgeli bir yere park etmeye çalışın, ancak ağaçların güvenilir olduğundan emin olun.

 

8) Araç Sileceklerinizi Değiştirin

 

Silecek lastiklerinize kışın çok yok bindi. Kar ve buzun, kum ve tuzun sürekli olarak silinmesi silecekler de yıpranmaya neden olur. Yıpranmış silecekler iz bırakır ve bunu yaz yağmurunda istemezsiniz. Sileceklerin değiştirilmesi kolaydır ve görünürlükte büyük bir gelişme sağlayacaktır. 

 

9) Yolculuk Acil Durum Çantanızı Hazırlayın

 

Yaz aylarında bir kamp macerası ya da kır evinde birkaç sakin gün için otoyola çıkmak gibisi yoktur. Zihinsel olarak hazırsınız ama arabanız yolculuğa hazır mı? Araçta bir hazırlık kiti bulundurarak kendinizi ve ailenizi bilinmeyene karşı koruyun. Uzaktan arıza durumunda el feneri, battaniye, su ve yedek lastik seti yolculuk esnasında yardımcı olabilir.

 

10) Sürüş Alışkanlıklarınızı Uyarlayın

 

Kış sürüşü ve yaz sürüşü kökten farklı olabilir. Kışın, örnek olarak, çoğunlukla koşullara, buzlu noktalarda ve karlı yollarda gezinmeye odaklanırsınız. Yaz aylarında, inşaat ve yol çalışması projelerinin neden olduğu tıkanıklıkların artmasıyla trafik daha da kötüleşme eğilimindedir. Bu, arabanızda sıcakta daha fazla zaman geçirmeniz anlamına gelir, bu nedenle klimanızın çalışır durumda olması önemlidir. Yaz aylarında araç kullanmak aynı zamanda yaya ve bisikletli sürücüler de dahil olmak üzere sokaklarda daha fazla aktivite anlamına gelir. Dikkat seviyenizi yükselttiğinizden ve motorsuz faaliyetlere uyum sağladığınızdan emin olun. Yaz aylarında yollara çıkan elektrikli bisikletler, e-scooterlar ve modern sürücüler için daha fazla dikkatli olunması gerekiyor. 

Tüm rehberimizi inceleyip bilgi edindiğinize göre artık doğru yedek parça seçimini Yedpama Yedek Parça Marketi üzerinden seçip alabilirsiniz. Yedek parça ihtiyacınızı güvenilir ve hızlı şekilde çözebilirsiniz. Yedek parçalar hakkında bilgi almak için lütfen bize ulaşın.

 

Etiketler: Yedek Parça, Uzun Yol Rehberi, Araç Boya Koruma
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR