BMW Yedek Parça

BMW Yedek Parça

BMW Yedek Parça

BMW Bakım Seti

BMW araçların tüm modellerine uyum sağlayan bakım setlerini Yedpama sitesinde bulabilirsiniz. BMW bakım seti içinde neler var? :

Yağ Filitresi: Motor karterinde biriken yağ, motor bloğuna gönderilirken süzülür. Süzülmesinin nedeni ise daha temiz ve içinde partikül olmayan yağların, motorun performansını artırmasıdır. BMW Yağ filitresi ise motor bloğunda temiz yağın dolaşmasını sağlar. Ortalama 10-15 bin kilometrede bir yetkili servis tarafından yağ filtrelerinin değiştirilmesi gerekir.

Hava Filitresi: Araç motorunun, yakıt ile tepkimeye girebilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Motorun çalışabilmesini sağlayan ve silindirlerin içine giren havayı temizleyen parçaya hava filtresi adı verilir. BMW hava filitresi parçasının orijinal olması, iyi bir performans için gereklidir.

Yakıt Filitresi: Yakıt deposundan emilen yakıtın, yakıt pompasına temiz bir şekilde iletilebilmesini sağlayan parçadır. BMW yakıt filitresi, 3 mikronluk hassasiyetle süzme gücüne sahiptir.

Polen Filtresi: Araçtaki ısı dengesinin sağlanabilmesi için yeni nesil araçlarda klima bulunur. Araç klimalarının içinde ise dışarıdan gelen havanın temizlenmesi için Polen filtresi bulunur. BMW polen fililtresi, düzenli olarak temizlenmelidir. Zamanla tıkanan ve pislenen polen filtresinin bakımını yetkili servislerde yaptırabilirsiniz.

BMW Fren Sistemi

Binek araçlarının en önemli parçalarının oluşturduğu sistemdir. BMW fren sistemi, aşağıdaki parçalardan oluşur:

Fren balatası: Tekerlek mili üzerinde bulunan yarım ay biçimindeki parçanın adıdır. BMW fren balatası; aşınmaya, aşırı soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklıdır. Fren diski ile birlikte çalışır. Yani fren diski olmadan, fren balatası bir işe yaramaz.

Fren fişi: Fren sisteminin kontrol edilmesini sağlar. Aracın elektronik aksamı ile fren sistemi arasındaki bağlantıyı sağlar. BMW fren fişi, ikaz lambalarına bağlıdır ve fren sisteminde bir sorun olup olmadığını, araç sürücüsüne bildirir.

Fren Diski: Fren balatasının sürtündüğü metal parçadır. Fren sırasında araçta oluşan büyük miktardaki kuvvetin emilmesini sağlar. Tek başına fren balatası ya da fren diski bir işe yaramaz. BMW fren diski, her koşula dayanıklı metal malzemeden üretilir. Böylelikle uzun ömürlü ve işlevsel olarak görevini yerine getirir. Fren diski, fren sisteminin en önemli parçalarından bir tanesidir.

BMW Far

Uyarıcı ve aydınlatmayı sağlayan işlevi bulunur. Araçlarda üç farklı far bulunur. Uzun mesafe far, aydınlatmanın olmadığı yollarda, aracın yolda güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlar. Sis farı, görüş mesafesinin az olduğu yerlerde, araca yön verir. Kısa mesafe far ise karşıdan gelen araçların ve yayaların fark edilmesini sağlar. BMW far teknolojisi, en iyi görüşü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

BMW Stop

Stop lambaları olarak da bilinen bu far türü, aracın durduğunu arkadaki araca bildirir. Orijinal BMW stop lambaları sadece Yedpama sitesinde!

BMW Far Modülleri

Far sisteminin otomatik olarak çalışmasını sağlayan sistemin adıdır. Uzaktan kumanda ile aracınızın kapılarını kapattığınızda, far modülleri devreye girer ve farların kısa bir süre açılıp kapanmasını sağlar. BMW far modülleri, sensorlara sahiptir. Böylece park edeceğiniz zaman otomatik olarak yanar, ya da sinyal vermeniz gereken durumlarda devreye girer ve otomatik olarak farların yanıp sönmesini sağlar.

Etiketler: BMW Yedek Parça
Haziran 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR