BMW Far Modelleri

BMW Far Modelleri

BMW far modelleri hem aksesuar, hem de yedek parça olarak değerlendirilebilir. Yeni çıkan far teknolojilerinin BMW araçlarında da kullanılmasıyla birlikte, daha güvenli sürüş deneyimi yaşanmaya başlandı.


BMW Far Özellikleri


Xeneon, LED ve Adaptif özelliklere sahip olan far ürünleri BMW modellerinin birçoğunda görülebilir.


Orijinal yedek parça
satın almadan önce BMW far özelliklerini bilmenizde yarar var. Böylece satın aldığınız parçanın kaliteli olup olmadığını anlayabilirsiniz.


BMW Xenon Far Nedir?


Xenon far
, kimyasal bir madde olan Xenon elementinin aydınlatma teknolojisinde kullanılmasıdır. Bu madde ile üretilen farlara verilen isimdir.


Xenon far özellikleri
; kısa mesafede yoğun ışık sağlaması, en iyi sis lambası özelliği sergilemesi, gün ışığına yakın aydınlatma sağlaması ve diğer farlardan daha dayanıklı olmasıdır.


Xenon far ayrıca diğer far türlerine göre daha az enerji harcar. BMW markasının birçok modelinde bu tür farların kullanıldığını görebilirsiniz. Birçok otomobil markasına sonradan da eklenebilir. Ancak aracınızın orijinalliğini bozmak istemiyorsanız, eklemeyebilirsiniz.


BMW LED Far Nedir?


BMW orijinal yedek parça
ürünleri arasında yer alan LED farlar, diyot ışık kaynağının far teknolojisinde kullanılmasıdır. LED teknolojisi yarı iletken forma sahip ışık yayan devre elemanlarıdır.


LED far
, diğer far türlerinden daha uzun süre dayanabilir. Daha az enerji tükettiği için yalnızca far ürünlerinde değil, birçok aydınlatma gerektiren ortamlarda da kullanılır. Patlama riski yoktur. LED farlar aynı zamanda güvenli sürüş de sağlıyor. Karşıdan uzun farları açık gelen bir aracı algılayarak, ışık hüzmelerini başka bir tarafa yönlendirebiliyor.


BMW LED yedek parça satın alırken bu özellikleri bilirseniz, orijinal ve sağlam bir aydınlatma ürünü satın almış olursunuz. Dikkat edin birçok sürücü aracındaki bu aydınlatma elemanını uzun süre açık bırakır. Eğer uzun süre açık kalırsa aküden de çok az bir miktar enerji harcayacaktır.


Adaptif Far Nedir?


Adaptif far
ürünleri daha çok gece tüm fonksiyonlarını ortaya çıkarır. BMW araçlarının özellikle yeni çıkan modellerinde bu sistemi görebilirsiniz. Aslında Adaptif sistem demek daha doğru olur.


Adaptif far sistemi, ECU (Electronic Control Unit) yani elektronik kontrol ünitesi adı verilen bir bileşen tarafından kontrol edilir. Arızalanması durumunda yedek parça olarak değiştirilebilir. Ancak diğer sistemlerden daha pahalıdır.

 

Etiketler: BMW far modelleri, Xenon far, LED far, Xenon far özellikleri, Adaptif Far, BMW orijinal yedek parça, Orijinal yedek parça
Mart 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR