Mini Cooper Yedek Parça

Mini Cooper Yedek Parça

Mini Cooper Bakım Seti

Yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi ve polen filtresi, Mini Cooper bakım seti parçalarıdır.

Yağ filtresi: Mini Cooper yağ filtresi; tek yönlü çekvalf, üst flanş, conta, bypass vanası, gövde, yay ve filtre elementi gibi parçalardan oluşur. Görevi, motora temiz yağın girmesini sağlamaktır. Aslında yağ filtresinin motoru koruduğunu ve daha uzun süre dayanmasını sağladığını söyleyebiliriz.

Hava Filtresi: Daha soğuk olan hava daha yoğundur ve içinde daha fazla oksijen taşır. Mini Cooper hava filtresi, oksijen bakımından zengin olan havanın tamamının içeri girmesini sağlar ve motorun daha verimli çalışmasını sağlar. İyi bir hava filtresi, aracın HP değerini artırır.

Yakıt Filtresi: Yağ filtresi ile aynı özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yakıt deposundan motora gelen yakıtın toz ve pisliklerden arındırılmasını sağlar. Mini Cooper yakıt filtresi, yüksek kalite özellikleri sergiler. Kalitesiz bir yağ filtresi kullanırsanız neler olur? birlikte bakalım.

• Yeni nesil araçlarda motora yakın bir yerde enjeksiyon pompası bulunur. Yakıt filtresinden geçerek gelen yakıt, bu pompaya gönderilir. Buradan da motorun pistonlarına basılır. Ancak gelen bu yakıtın basıncı 2500 bar değerine kadar ulaşır. Eğer enjeksiyon pompasına gelen yakıt içerisinde toz ve partikül gibi maddeler varsa, yüksek basınçla pistonlara geldiği için pistonlara ve motora zarar verebilir.

Bu yüzden yakıt filtresinin kaliteli olması ve motor pistonlarına sadece saf yakıt göndermesi gerekir.

Polen Filtresi: Kabin filtresi olarak da bilinen polen filtresi, çok önemli bir yere sahiptir. Mini Cooper polen filtresi yüksek kalitesi ile dışarıdan araç içerisine giren havanın temiz olmasını sağlar. Toz ve partiküllerden arındırılmış hava, aynı zamanda sağlığınızla da doğrudan ilgilidir. Araçlarda bulunan klimaların bir parçası olan polen filtresi, aracın içindeki havanın sağlığa uygun olmasında etkilidir.

Mini Cooper Fren Sistemi

Fren sistemi; fren balatası, fren fişi ve fren diskinden meydana gelir. Mini Cooper fren sistemi orijinal yedek parçaları, Yedpama sitesinden satın alınabilir. Fren sistemi aslında hidrolik bir sistemdir. havanın sıkıştırılması prensibiyle çalışır.

Fren Balatası: Aracın kısa sürede yüksek hızlara çıkması ne kadar önemliyse, yüksek hızlarda iken durması da bir o kadar önemlidir. Mini Cooper fren baltası, yüksek hızlarda aracın emniyetli bir biçimde durması için tasarlanmıştır. Fren sisteminin bir parçası olan balatalar yarım ay şeklindedir ve fren disklerine sürtünerek, durma işlemini gerçekleştirirler.

Fren fişi: Aracın elektronik sistemleri ile doğrudan bağlantılı olan fren fişleri, fren sisteminin durumunu araç sürücüsüne bildirir. Mini Cooper fren fişi, fren sisteminde bir sorun olup olmadığını ya da bakım zamanı olduğunu sizlere bildirecektir.

Fren Diski: Fren balatalarının sürtündüğü ve aracın durmasını sağlayan parçalardan bir tanesidir. Mini Cooper Fren diski, yüksek kalitedeki alaşımlardan üretilir.

Mini Cooper Far: Yüksek oranda görüş sağlamak için tasarlanan Mini Cooper Far sistemleri; far, stop lambaları ve far modüllerinden oluşmaktadır. Sis lambası, stop lambası, kısa görüş ve uzun görüş lambaları gibi türlere sahiptir. Bu türlerin hepsi araçta bulunur ve farklı görevleri yerine getirir.

Mini Cooper Stop: Araç durduğunda devreye giren lambadır. Mini Cooper Stop lambaları, aracın modeline göre farklı özelliklere sahip olabilir.

Mini Cooper Far Modülleri: Araçta bulunan farları otomatik olarak kontrol eden sistemin adıdır. Mini Cooper Far Modülleri, araç kapandığında ya da açıldığında farların sinyal vermesini ve daha birçok görevi yerine getirir.

 
Etiketler: Mini Cooper Yedek Parça
Mayıs 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR