Land Rover Far Modelleri

Land Rover Far Modelleri

Land Rover far modelleri araç aydınlatma sistemine bağlı olarak çalışır. Her marka aracın kullandığı farklı aydınlatma sistemleri bulunuyor.


Bu sistemler aracın ve içindekilerin güvenliğini sağladıkları için yedek parça olarak satın alınırken mutlaka orijinal olup olmadıklarının kontrol edilmesi gerekiyor.


Land Rover Far Ampulü


Land Rover yedek parça
olarak aydınlatma sistemlerinde, farklı özelliklere sahip ampuller kullanılıyor. Xenon ve LED en çok kullanılan ampul türlerindendir.


Far ampulleri en kolay değiştirilen yedek parça ürünleri arasında yer alır. Birçok kişi aracında bu ampullerin yedeğinden bulunduruyor. Ancak Land Rover araçlarında kullanılan ampuller uzun ömürlü olduğu için uzun bir süre değiştirilmeye ihtiyacı olmuyor.


Land Rover Xenon far Yedek Parça


Xenon far
, yapısı gereği yoğun ışık veriyor ve bu yüzden kısa mesafelerde ve karanlık ortamlarda daha verimli bir şekilde çalışabiliyor.


İlk olarak 1930 yılında sanayi de kullanılan Xenon gazı, otomobil teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte, aydınlatma elemanı olarak da kullanılmaya başladı. Yanıcı özelliği olmadığından dolayı, patlama ya da yanma riski bulunmuyor. Ayrıca gözleri yormayan bir yapısı da bulunuyor.


Xenon far göz kamaşma riskini azalttığı için karşıdan gelen sürücüler için de güvenlik sağlıyor denebilir. Yedek parça olarak orijinal Xenon far kullanılması, özelliklerini tam olarak yansıtması adına faydalı olacaktır.


Orijinal olmayan ürünlerde yukarıda sayılan özelliklerin bulunmayacağını hatırlatalım.


Land Rover LED Yedek Parça


LED aydınlatma
; uzun süre dayanması, gün ışığına yakın aydınlatma sağlaması ve gözleri yormaması gibi özellikleriyle biliniyor.


Land Rover firmasının yeni modellerinde LED aydınlatma sistemlerini kullanmasıyla birlikte, sürücülerin daha güvenli sürüş deneyimi yaşadıkları da bir gerçektir.


Uzun süre dayanabildiği için yedek parça olarak verimli bir şekilde de kullanılabiliyor.


Land Rover Orijinal Sis Farı


Land Rover orijinal sis farı yedek parça
olarak en çok kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Her ne kadar uzun süre dayanabilen ampuller kullanılsa da, küçük kazalardan dolayı, ülkemizde sıklıkla değiştirilmesi gerektiğini de söyleyebiliriz.


Xenon ya da LED ampullerin kullanıldığı sis farlarında, görüş mesafesinin çok düşük olduğu durumlarda bile aracın görüş mesafesi artırılabiliyor.

 
Etiketler: Land Rover Far modelleri, Xenon Far, LED aydınlatma, Land Rover yedek parça, Yedek parça, Land Rover orijinal sis farı yedek parça
Mart 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR