2020 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar?

2020 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar?

2020 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar?

Trafik cezaları 2020 fiyatları, sürücüler tarafından en çok merak edilen konuların başında geliyor. Gelir idaresi Başkanlığı tarafından belirlenen trafik cezaları zam oranları ise bu yıl için %22,5 olarak açıklandı. Yeni trafik cezaları 2020 yılında ne kadar oldu? Hakkındaki bilgileri sizler için şöyle derledik. İşte 2020 trafik ceza rehberi….

Trafik Cezaları 2020 Güncel Fiyat Listesi

Emniyet kemeri takmayan sürücülerin ödeyeceği trafik cezası yeni düzenlemeyle 132 TL olarak belirlendi. Bu ceza 2019 yılı içerisinde 108 TL olarak uygulanıyordu.

Araç seyir halindeyken cep telefonu ya da araç telefonu kullanmanın cezası, 288 TL.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası, 288 TL.

Araç muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmanın cezası, 288 TL.

Sürüş halindeyken normal hız sınırını %10-%30’a kadar aşmanın cezası 288 TL. olarak belirlenmiştir. Söz konusu bu cezalar 2019 yılı içinde ise 235 TL olarak uygulanıyordu.

Ancak bu hız sınırını %30-%50’ye kadar aşılması durumunda ödenmesi gereken trafik cezası tutarı 488 TL’den 589 TL. ’ye yükseltilmiştir.

Önerilen hız sınırını %50’den fazla aşan sürücülere ise 1.228 TL. trafik para cezası kesilmektedir. Bu ceza tutarı 2019 yılında 1.002 TL olarak uygulanmaktaydı.

• Uyuşturucu ve alkol gibi maddelerin kandaki miktarını belirlemek amacıyla trafik polislerinin teknik cihazlarla yapmak istediği testleri kabul etmemenin cezası ise 2.869 TL’den 3.516 TL. ‘ye çıkartılmıştır.

Trafik Cezaları Nereden Sorgulanır?

Araç sahiplerinin bilmesi gereken en önemli konuların başında hangi durumların trafik cezası kapsamına girdiğidir. Trafik para cezası tutarlarını ve hangi durumlarda trafik cezasının kesileceğini bilmek sürücülerin hem daha tedbirleri davranmalarını hem de olası yanlış uygulamaların önüne geçilmesine yardımcı olur. Herhangi bir durumdan dolayı trafik cezası alınması durumunda ise trafik cezası sorgulama işlemi yaparak ödeyeceğiniz ceza tutarını ve hangi sebepten ceza aldığınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Peki, trafik cezaları nereden sorgulanır?

Trafik Cezası Sorgulama

Sürücülerin belirlenen hız limitini aşıp aşmadıklarını kontrol etmek için yollara birçok kamera yerleştirilmiştir. Bu kameralar, hız ölçümünün dışında diğer farklı olaylarında takibini ve olası durumlara açıklık getirilmesine yardımcı olur. Sürücülerin birçoğu bu kameraların nereler onulduğunu bilmez ve zaman zaman normal hız sınırını aşabilir. Böyle bir durumda araç plakanız otomatik olarak tespit edilerek trafik hız cezası adınıza kesilir. Bunun dışında belirli kontrol noktalarında kolluk güçleri çeşitli denetimlerde yapar. Yüz yüze gerçekleştirilen bu denetimlerde aldığınız trafik cezası düzenlenen evrakta yazar ve bu evrak size verilir. Ancak hız sınırını aşma gibi durumlar söz konusu olduğunda kesilen trafik cezası daha sonra adresinize posta olarak gönderilir.

Bunun yanı sıra Mobese kameraları tarafından haberiniz olmadan kesilen trafik cezalarını öğrenmeniz biraz zaman alabilir ve bu da ödeme yapmanızı geciktirebilir. Böyle olumsuz durumlar yaşamamak ve hakkınızda kesilen trafik cezasının olup olmadığını öğrenmek için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün egm.gov.tr adresine giriş yapmalısınız. Daha sonra karşınıza çıkan ekrandaki Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama bölümünde yer alan bilgileri doldurun ve tamam tuşuna tıklayın. Böylece ödemeniz gereken trafik cezası ya da park cezasının olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz.


Bir diğer Jaguar Modelleri Yedek Parça makalemizide okuyabilirsiniz.
 

Etiketler: 2020 Yılında Trafik Cezaları Ne Kadar?, Trafik Cezaları 2020 Güncel Fiyat Listesi, Trafik Cezaları Nereden Sorgulanır?, Trafik Cezası Sorgulama
Temmuz 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR