Yedek Parça Seçimi: Oem ve Yan Sanayi Parçalar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yedek Parça

Yedek Parça Seçimi: Oem ve Yan Sanayi Parçalar Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Araba parçalarının renkli dünyası çoğu zaman kafa karıştırıcı olabilir ve meraklıları aynı görünen parçalar için farklı kodlar ve fiyatlar ile şaşırtabilir. Ancak görünüşü aldatıcı olabilen yan sanayi ürünler de vardır. Otomobil parçaları arasında kalite, uygunluk, menşei ve fiyat açısından büyük bir fark vardır. Bugün, bileşenlerin ve araba yedek parçalarının terminolojisini daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için Orijinal, OE ve Satış Sonrası (Yan Sanayi) parçalar arasındaki temel farkı açıklayacağız. Orijinal Parçalar Orijinal parça, onu yapan orijinal şirket tarafından yapılan parçadır. Örneğin, bir BMW Group parçası Orijinal parça iken, bir Audi parçasının aynı modeli ve yılı Satış Sonrası (Yan Sanayi) ürün olabilir. Bir Orijinal BMW Group parçası her zaman bir "Gen"e sahip olacaktır. Üzerlerinde "G" numarası (örn. Genf5) bulunur. Orijinal Ekipman parçasının üzerinde her zaman bir "OE" numarası bulunur. Bu sayede ürünün orijinalliği kontrol edilebilir.

 

1) Orijinal Yedek Parça

 

Orijinal parça, bir otomobil üreticisi tarafından veya bir otomobil üreticisi tarafından inşa edilmesi için sözleşme imzalanan bir şirket tarafından yapılan bir parçadır. Araba üreticileri her parçayı kendi bünyesinde üretmezler, genellikle parçaları hızlı bir şekilde üretebilen uzmanlaşmış şirketlere dış kaynak sağlarlar. Orijinal parçalar en pahalı parçalardır. Ancak üretici garantisi ile gelirler. Aracınız için ise piyasadaki mevcut en iyi parça türü olarak kabul edilirler. Orijinal otomobil parçalarının avantajları, piyasadaki diğer bazı seçeneklere (yan sanayi ürünlere) kıyasla mükemmel uyum ve dayanıklılıktır. Üretici genellikle ambalajın üzerine logosunu koyar ve parçanın kalitesini garanti eder. Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi ürün ambalajında OE numarası bulunur. Bu numara ile ürünün orijinal üretici ürünü olduğu kontrol edilebilir. Her otomobil için orijinal yedek parça tavsiye edilse de bazı eski veya daha nadir modeller için artık orijinal parçalar mevcut değildir.

 

 

2) Oem (Orijinal Ekipman Üreticisi) Yedek Parça

 

OEM parçalar, aynı şirket tarafından, aracınızdaki orijinal parça (Orijinal) ile tamamen aynı özelliklerde ve tamamen aynı şekilde üretilmektedir. Başka bir deyişle, OEM parçaları, Araç üreticilerinin logosu yerine dış kaynak kullanan şirketin logosuyla markalanmış bir kutu içinde gelmeleri dışında Orijinal ile aynıdır. Parçaların yalnızca Orijinal olduğu birkaç yıl sonra, herhangi bir üretici tarafından kendi logosuna sahip bir parça üretilebilir. Orijinal parçayı yapmak için sözleşme imzalayan şirket, bir üretim hattı ve gerekli aletlerle zaten kurulmuş olduğundan, parçayı çok uygun maliyetli bir fiyata üretmeye devam edebilir. Genel olarak, OEM en iyi fiyata en iyi kalitedir!

 

3) Satış Sonrası (Yan Sanayi) Parçalar

 

Orijinal veya OEM parçalar satın alırsanız, uyum ve kalite standart olarak gelir, ancak satış sonrası bir parça satın alırsanız hiçbir şeyin garantisi yoktur. Popüler otomobiller için yaygın olarak kullanılan yedek parçalar, genellikle, otomobil üreticisine bağlı olmayan ve aynı standartları ve spesifikasyonları takip etmek zorunda olmayan çok sayıda satış sonrası yalnızca üretici tarafından üretilecektir. Kalite seviyesi büyük ölçüde değişebilir. Bazı satış sonrası üreticiler harika bir üne sahiptir ve uzun süredir piyasadalar. Genellikle orijinal ekipman özelliklerine göre inşa edilirler ve bazen üstün malzemelerden yapıldıkları veya daha yeni teknolojiler kullandıkları için OEM'den daha iyi performans gösteren parçalar üretirler. Diğer daha az itibarlı satış sonrası markalar çok ucuz olabilir, ancak genellikle daha az dayanıklıdırlar. Uyum da bir sorun olabilir ve farklı malzemeler ve üretim süreçleri parçanın son boyutlarını etkileyebilir.

Yine de satış sonrası pazarı göz ardı etmeyin, çünkü kaliteli satış sonrası parçalar size çok para kazandırabilir. Bazı parçaların satış sonrası üreticiler tarafından asla alınmayacağını ve yalnızca Orijinal olarak satışa sunulacağını belirtmek önemlidir. Bunlar, nadiren satılan arabalar için daha az değiştirilen parçalar veya parçalardır. Bir araba satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken bir soru vardır. Yedek parça bulmak zor mu olacak yoksa pahalı mı olacak? Bu durumun çözüme kavuştuğunu varsaydığımız da sizin için işler biraz daha kolaylaşacaktır. Yedek parça alımlarında bizi tercih edebilirsiniz. Yedpama olarak sizlere yedek parça satışında yıllardır devam eden tecrübemiz ile kaliteli hizmet sunmaktayız.

Tüm rehberimizi inceleyip bilgi edindiğinize göre artık doğru triger kayışı seçimini Yedpama Yedek Parça Marketi üzerinden seçip alabilirsiniz. Yedek parça ihtiyacınızı güvenilir ve hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Yedek parçalar hakkında bilgi almak için lütfen bize ulaşın.

Etiketler: Yedek Parça, OEM Yedek Parça, Yan Sanayi Yedek Parça
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR