Yedek Parça: Alternatör Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yedpama Alternatör

Yedek Parça: Alternatör Seçimi Nasıl Yapılmalı?

 

Aracınız için en ideal alternatörü seçmek, aracınızın toplam elektrik yükünü anlamak anlamına gelir ve bu da araç arızalarının önlenmesine yardımcı olabilir. Araç sahiplerinin karşılaştığı en yaygın sorunlardan biri, OEM elektrik devrelerine verilmesi gereken amper sayısını ölçmemektir. Çoğu araç sahibi daha küçük devreler için bir miktar yedek güç tutsa da, aracın ses sistemi gibi aksesuarların tükettiği yüksek amper, elektrik sisteminin aşırı çalışmasına neden olabilir. Bu sorunun çözümü nedir, gelin beraber rehberimiz de öğrenelim.

Çözümün basit olduğunu düşünebilirsiniz, ancak aracınız için uygun bir alternatör seçmek bazı zamanlar karmaşık olabilir. Alternatör satın almadan önce, aracınızı etkileyecek çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Bunlar şunları içerir: yükseltmeye ihtiyacınız olup olmadığı, araç için uygun boyut ne olmalıdır ve yeni alternatörünüzü iyi kullandığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Basit görünümlü, yüksek işlevli bir alternatör, tüm felaketleri uzak tutmak için uygun özellikleri sunabilir.

 

Alternatör Montaj Kolaylığı

 

Alternatörü aracınıza monte etmek kolay değildir. Alternatörü uygun şekilde monte etmek yüksek doğruluk ve hassasiyet gerektirir. Alternatör takmanın bilinen iki yolu vardır:

  • Menteşe Montajı: Menteşe montaj stili, iki montaj ayağı ve bir ayarlanabilir kulak kullanılarak tanımlanır. Esas olarak yedi yıldan uzun süredir kullanımda olan araçlarda kullanılır.
  • Ped Montajı: Ped montaj stili, yolda gördüğünüz hemen hemen tüm araçlar tarafından kullanılmaktadır. Doğrudan otomobilin motor bloğuna vidalanan dört montaj pedine sahiptir.

 

Fırçalı ve Fırçasız Alternatör

 

Satın alırken karar vermeniz gereken bir sonraki önemli nokta, fırçalı ve fırçasız alternatör arasında seçim yapmaktır.

Fırça isteyip istemediğinize aracınızın kullanımı karar verir. Yaklaşık iki yıl boyunca bir alternatör kullanmayı planlıyorsanız, bir fırça seçmek en iyisidir. Aracınızı kıyıdan kıyıya sürüş veya ticaret döngüleri dahil uzun süre kullanmayı planlıyorsanız fırçasız daha iyi olacaktır. Fırçasız için iki katından fazla fiyat ödeyecek olsanız da çok uzun süre dayanacaktır.

 

 

Alternatör Çıkışı

 

Tüm alternatörler maksimum çıkış için işaretlenmiştir. Alternatörler döner cihazlar olduğundan, çıkış işareti kabaca 5.000 RPM, şaft hızıdır. Araçlara takılan alternatör kasnağı, krank mili kasnağına göre nispeten daha küçüktür. Bu nedenle motor devrinden çok daha hızlı döner. Hızınız 65 km/s olduğunda, alternatörün maksimum çıkışında çalıştığının bir işaretidir.

Araç görev döngüsü, çıktı birimine karar verirken dikkate alınması gereken en önemli husustur. Ürünleri sınır ötesi taşıyan bir kamyon, muhtemelen tüm zaman boyunca otoyol hızlarında olacaktır. Oysa şehirler arası giden, çok fazla mesafe kat eden ve dinlenen bir araç, düşük hızlarda maksimum güce sahip bir alternatörden tam anlamıyla faydalanacaktır. Dikkate alınması gereken şeylerden biri, yüksek enerji tüketen görev döngüleri için tasarlanmış bir pilin kullanılabilirliğidir. Gerilim Voltaj, bir devre veya sistem üzerindeki iki nokta arasındaki potansiyel farktır. Bir motorun voltajı volt olarak ölçülür ve bir sayı olarak ifade edilir. Bir elektrik hücresinin veya pilin şarj potansiyelini hesaplamayı kolaylaştırmak için genellikle 0'dan maksimum değerine (genellikle 'tepe' olarak adlandırılır) ölçülür. Bunlar alternatörün yönettiği voltaj için önemlidir.

 

Yüksek Verimli Yedpama Alternatör Satın Alın

 

Alternatörün, aracınız tarafından depolanan ve tüketilen elektrik enerjisini üretmekten sorumlu bir cihaz olduğunu lütfen unutmayın. Günümüzde bizi bilen araç sahipleri, araçlarında üstün kaliteli Yedpama Alternatörü tercih etmektedir. Yedpama alternatörleri , motor açıkken aracın elektrik yüküne güç sağlamak ve araç akülerini şarj etmek için elektrik üretmek için motoru kullanır.

 

Alternatörünüzü En İyi Şekilde Nasıl Kullanırsınız?

 

Yeni taktığınız alternatörünüzden optimum performans elde etmenin birkaç yolu vardır:

  • Alternatörün doğru ölçüye sahip olduğundan emin olun.
  • Gergi ve alternatör kayışınızın optimum durumda olduğundan emin olun.
  • Alternatörler, ters yönde olduğu gibi sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle yer sıkıntısı ile karşılaşırsanız alternatörünüzü ters yönde yerleştirebilir ve montajı tamamlayabilirsiniz.

 

Alternatör Satın Almak İçin Neden Yedpama Yedek Parça Servisini Seçmelisiniz?

 

Uzun ömürlü ve üstün kaliteli güvenilir alternatörler arıyorsanız Yedpama’dan başkasını aramayın! Ekibimiz, en iyi otomobil yedek parçalarını uygun fiyatlarla sunmayı taahhüt eder. Sizlere hizmet etmekten keyif duyacağız! Yedpama Yedek Parça Marketi ile yedek parça ihtiyacınızı güvenilir ve hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Yedek parçalar hakkında bilgi almak için lütfen bize ulaşın.

Etiketler: Alternatör, Yedek Parça, Kaliteli Alternatör, Oto Yedek Parça
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR