Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG Hakkında Önemli Bilgiler

Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG Hakkında Önemli Bilgiler

Türkiye’nin Yerli Otomobili TOGG Hakkında Önemli Bilgiler

Dünya otomotiv sektöründe elektrikli araçlara yönelik yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ederken Türkiye’de de bu yönde büyük bir atılım atıldı ve ilk yerli otomobilin prototipi görücüye çıkarıldı. Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu tarafından yürütülen araştırma geliştirme çalışmaları sonucu 5 farklı modelde üretilecek olan elektrikli otomobiller gelişmiş teknolojileriyle büyük beğeni topladı.  İlk olarak C-SUV ve hemen ardından C-Sedan modelinin üretilmesi beklenen yerli otomobiller 1960’lı yıllarda geliştirilen ve talihsizlikler yüzünden üretilemeyen DEVRİM otomobilleri sayılmazsa ülkemizin ilk yerli otomobili olma unvanını da taşıyor.

Peki, TOGG nedir? Yerli otomobil fikri nasıl ortaya çıktı ve Yerli otomobilin özellikleri nelerdir? Kullanıcılarıyla 2022 yılında buluşacak olan TOGG hakkında merak edilen önemli bilgileri sizler için derledik.

TOGG Nedir?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltılması olan TOGG, ilk yerli ve milli otomobil markası olarak sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli otomobil üretilmesine yönelik yaptığı çağrı sonucu elini taşın altına koyan ve “babayiğit” olarak adlandırılan firmalar 2017 yılında bir araya gelerek çalışmalara başladı. Türkiye’nin ilk yerli otomobilini tasarlamak, seri üretimini gerçekleştirmek ve piyasaya sürmek için güçlerini birleştiren firmalar ise şunlardır:

• Anadolu Grubu

• Kök Grubu

• BMC

• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

• Zorlu Grubu (Vestel)

• Turkcell

2018 yılında bir araya gelen ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. çatısı altına birleşen bu firmaların her biri %19 oranında şirket ortağı olma hakkına sahip. Şirket merkezi olarak Gebze/Kocaeli tercih edilen TOGG’un en üst düzey yöneticisi olan CEO’su ise daha önce otomotiv sektöründe yöneticilik yapmış ve oldukça başarılı projelere imza atan Gürcan Karakaş getirilmiştir.

Yerli Otomobil TOGG Nasıl Ortaya Çıktı?

60 yıllık bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı tutumuyla ortaya çıkan bu proje yerli ve milli teknolojileri kullanılarak geliştirildi. 100’ün üzerinde Türk mühendisinin gece gündüz fedakârca yaptıkları çalışmalar sonucu geliştirilen yerli otomobil TOGG, “Bilişim Vadisi” olarak adlandırılan ve Gebze’de yapımı devam eden fabrikada seri üretimini gerçekleştirecek.

Yerli Otomobil TOGG’un Özellikleri Nelerdir?

Tamamen Türkiye’de üretilecek olan yerli otomobil TOGG’un lasmanı hem ülkemizde hem de dünyada büyük bir ilgiyle izlendi. 27 Aralık 2019 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından tanıtılan ilk yerli elektrikli otomobil TOGG, gelişmiş teknolojilerle donatılmış yeni nesil bir otomobil olma özellikleri taşıyor. Kendine has çizgilere sahip olan araç, dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşu Euroncap’ın standartlarını da tam olarak karşılaması bekleniyor. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli otomobilin 2020 yılında yollara çıkmasıyla birlikte Euroncap’ın testlerinden 5 yıldız alacağına inanılıyor. TOGG’un öne çıkan diğer özellikleri ise şunlardır:

• İleri teknolojileriyle dikkatleri üzerine çeken yerli otomobil TOGG, küresel pazara hitap edecek.

• İnternete sürekli bağlı olarak çalışabilecek olan araç, sistem güncellemelerini otomatik olarak gerçekleştirebilecek.

• 30 dakikada %80’e kadar şarj olabilecek araç, ileri seviye otonom sürüşüne de imkân verecek.

• Sıfır emisyon sayesinde çevreci bir otomobil olan TOGG, gelecek kuşaklara daha temiz bir dünyanın kalmasına yardımcı olacak.

Tam şarj edildiğinde 500 kilometreye kadar ulaşan bir menzile sahip olacak olan TOGG, 200-400 beygir gücüne sahip olarak tasarlanacak.

Land Rover Yedek Parça ile ilgili ürünlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.
 

Etiketler: TOGG Nedir?, Yerli Otomobil TOGG Nasıl Ortaya Çıktı?, Yerli Otomobil TOGG’un Özellikleri Nelerdir?
Ağustos 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR