Otomobillerde En Sık Yaşanan Arızalar Nelerdir?

Otomobillerde En Sık Yaşanan Arızalar Nelerdir?

Otomobillerde En Sık Yaşanan Arızalar Nelerdir?

Yeni bir otomobil sahibi olmak pek çok kişinin en büyük hayallerinden biridir. O ilk arabasına sahip olacak olan sürücünün heyecanından ya da arabasını yenileyecek olanlara kadar her seferinde çok tatlı bir heyecan yaşanır. Araç seçimi yaparken kişisel tercihlerimize göre kafamızda oluşturduğumuz bazı kriterler vardır ve bu kriterlere göre seçimler yaparız. Genellikle model ve marka hakkında yapılan yorumları inceler ve fikir sahibi olmaya çalışırız.  Örneğin, birçok kişinin seçiminde fiyat/performans oldukça önemli bir kriterdir. Ancak araç seçiminde önem verilmesi gereken en önemli kriterlerden birisi de aracın arıza sıklığıdır. Arabanız ne kadar yeni de olsa her makinede olduğu gibi bazı problemlerle karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu günkü yazımızda farklı motor ve yakıt türlerine göre en çok karşılaşılan araba arızaları hakkında bilgilere yer vermek istedik.

En Çok Karşılaşılan Araba Arızaları Nelerdir?

Akü Bitmesi

Marşa bastığınızda uzun uzun gelen seslerden sonra aracınız çalışmıyorsa, bu durum genellikle aküyle ilgili bir problemi işaret eder. Bu kronik araba arızası genelde aracın uzun süre boyunca kullanılmaması, araç hareket halinde değilken uzun süre klima kullanılması, müzik dinlenilmesi veya farların açık unutulmasından kaynaklanmaktadır. Bunun çözümü oldukça basit ve kolaydır. Başka bir araçtan akü kolları vasıtasıyla yardım alarak aküyü çalıştırabilirsiniz. Fakat problemi çözdükten sonra fırsat bulduğunuz anda yetkili birisine aküyü kontrol ettirmenizde büyük fayda vardır.

Egzozdan Siyah Duman Çıkması

Daha çok dizel yakıtla çalışan araçlarda ortaya çıkan bu sorun, motorun yakıtı yaktığı bölmeye yeterli oksijeni alamamasından kaynaklanmaktadır. Bu arızanın sebebini motor yakıt sistemine dayandırabiliriz. Genelde uzun süreler boyunca kullanılmış motorlarda ortaya çıkan bu arızanın oluşması halinde işinizi şansa bırakmayın ve en yakın araba servisinde gerekli kontrolleri yaptırın.            

Frende Titreme

Frende bulunan disklerin yüzeylerinin aşınmasından ötürü, fren yaptığınız zaman direksiyonda titreme hissedebilirsiniz. Bu sorun, göz ardı edilmemesi gereken ciddi bir sorundur. Diskin aşınma derecesine profesyonel bir ustaya mutlaka baktırmalısınız. Eğer aşırı derecede bir aşınma yoksa taşlama yapılarak problemin giderilmesi gerekir. Fakat aşınma normalin üstündeyse disk ömrünü doldurmuş demektir ve bu durumda disk değiştirmek en doğru çözüm yollarından birdir.

Motorda Güç Kaybı

En sık rastlanan araba arızaları arasında gösterebileceğimiz motorda güç kaybı otomobilinizin aşırı yüksek sesli çalışmasına ve normalden fazla yakıt tüketmesine yol açabilir. Arabanızı çalıştırdığınızda normalden daha fazla ses duyuyorsanız motorda güç kaybı problemi aklınıza gelmelidir. Bu durum genelde katalitik konvertörün arızalanması, vakumların sızdırması, hava akışını sağlayan sensörlerin aşırı kirlenmesi ve yakıt pompalarından kaynaklanmaktadır.

Elektronik Arızalar

Araba arızaları arasında belki de en sık karşılaşılanı elektronik aksamdan kaynaklı olanlardır. Göstergelerin, ikaz lambalarının, sinyaller ve bu gibi şeylerin çalışmaması veya problemli olarak çalışması elektronik arızalara örnek olarak gösterilebilir. Bu problemler güvenliği önemli ölçüde tehdit etmektedir. O yüzden bu gibi durumlarla karşılaştığınızda mutlaka yetkili bir kişiden yardım almanız gerekmektedir.

Sızıntılar

Bir diğer sık yaşadığımız problem ise aracımızda meydana gelen su ve yağ sızıntılarıdır. Su, araçlarda bulunan soğutma sisteminin temelini oluşturur. Bu durumda radyatör sızıntı önleyici sıvıları kullanabilirsiniz. Bir diğer problem yağ sızıntısına gelecek olursak, otomobiller için hayati önemi bulunan motor yağı daima ideal seviyesinde bulunmalıdır. Sık sık kontrol edilmeli ve eksildiği takdirde mutlaka tamamlanmalıdır. Eğer aracınızda yağ sızıntısı varsa aksatmadan uzman birisinden yardım almalı ve yağ sızıntısının kaynaklandığı parçayı bulup, gerekli bakımları yaptırmalısınız.
 

Bmw Yedek Parça ile ilgili ürünlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.
 

Etiketler: Otomobillerde En Sık Yaşanan Arızalar Nelerdir?, En Çok Karşılaşılan Araba Arızaları Nelerdir?, Egzozdan Siyah Duman Çıkması, Frende Titreme, Motorda Güç Kaybı, Elektronik Arızalar, Sızıntılar
Ağustos 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR