Oto Ses Sistemi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oto Ses Sistemi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oto Ses Sistemi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aracınızı daha konforlu ve değerli kılacak birçok ekstra seçenek mevcut. Bunlar içinde ses sistemleri oldukça ön planda. Her kullanıcının beklentileri farklı olduğundan, oto ses sistemi gereksinimleri de değişiklik gösterebiliyor. Araç üzerinde bulunan ve araca dahil olan klasik ses sistemlerinin yanı sıra oldukça etkili, tamamen size keyif verecek özel bir ses sistemi kurabilirsiniz. Peki, kaliteli bir müzik deneyimi için oto ses sistemi alırken nelere dikkat edilmelidir? Bugünkü yazımızda oto ses sistemi alırken dikkat etmeniz gereken 5 temel konuya değindik.

Oto Ses Sistemi Alırken Dikkate Almanız Gereken 5 Temel Konu

  1. Fiyat

Oto ses sistemlerinde fiyatlar oldukça değişkenlik gösterir. Alınacak olan ürün ile ilgili araştırma yaparken, sistemin parçalarına, özelliklerine göre değerlendirmeler yapılmalıdır. Bu sistemlere belirli bir bütçe belirlemek, sizi daha sınırlayıcı yapsa da, beklentilerinizi karşılayabileceğiniz bir ürüne sahip olabilirsiniz.

  1. Boyut

Öncelikli olarak ses sisteminizin kaplayacağı kullanım alanlarını belirlemekle işe başlamalısınız. Bu şekilde alacağınız sistemin uymama, küçük ya da büyük gelme gibi sorunlarını yaşamadan sonuca ulaşabilirsiniz. Elinizde bir yol haritası olacağından, hedefiniz doğrultusunda hareket edersiniz.

  1. Güç Çıkışları

Standart bir araç ses sistemi, güçlü ses çıkarma konusunda yetersiz kalabilir. Bu nedenle ilave ses güçlendiriciler eklemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Yüksek ve kaliteli ses için gerekli olan parçalar hakkında detayları aşağıda paylaştık.

  1. Oto Ses Sistemini Oluşturan Parçaları Bilmelisiniz

Yüksek ve aynı zamanda kaliteli bir ses sisteminin olmazsa olmazları vardır. Ana ünite, amplifikatör, hoparlör, woofer ve subwoofer kaliteli bir ses sitemi için gerekli olan tamamlayıcı ürünlerdir.

Ana ünite, CD çalar, DVD çalar gibi isimlerle anılan ve sistemin beynidir.

Amplifikatör ise hoparlörlerin eksik kaldığı, istenilen sesi veremediği durumlarda devreye giren, aldığı sinyalin güç ve kalitesini arttıran özel ürünlerdir.

Hoparlörler ise tüm müzik sistemlerinin ana ünite ile entegre, olmazsa olmaz parçaları arasında yer almaktadırlar. Hoparlörler de özelliklerine göre farklı gruplara ayrılır.

Koaksiyel hoparlörler, en sık karşımıza çıkan ünite parçalarıdır. Maliyetleri uygun olduğu için tercih edilirler. Küçük yapıda, bass ve tiz çıkış verebilen ürünlerdir. Ses kalitesi konusunda düşük değere sahiptirler.

Komponent hoparlör ise farklı hoparlörlerin kombinasyonundan oluşur. Yüksek ses elde etmek için ideal ürünlerdir. Bass ses için woofer, tiz için tweeter kullanılır. Orta sınıf kategorisinde değerlendirilirler. Ayrıca sürücü gereksinimi olabileceği için maliyetleri yükselmektedir.

Subwoofer ve woofer tipi hoparlörler ise; bas ve tiz seslerin yanı sıra, efekt arttıran özelliklere sahiptirler. İmalatları daha kolay olan kapalı kutu versiyonları daha çok tercih edilir.

  1. Ses Sistemi Ne Kadar Güncel Teolojiye Sahip?

Oto ses sistemi konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise güncel teknolojiyi yakalayıp, yakalamadığıdır. Bu nedenle kontrol sağlamanız gereken diğer hususlara da bakmanızı öneririz.

Aracınızda oto ses sistemi seçimi yaparken ses çıkışları kadar, fonksiyonel kullanıma da önem vermelisiniz. Teknolojik bir ortam yaratmak, araç ses sisteminizi tam anlamıyla kullanabilmek için ana ünitenizdeki özellikleri de dikkatli şekilde incelemenizi öneririz.

Oto ses sistemi alırken ana ünitede; MP3/ AAC/ WMA ses dosyaları desteği, iPod, iPhone ve Android telefon desteği, uydu radyosu, Bluetooth bağlantı özelliği, GPS ve DVD oynatma özelliklerinin olup olmadığını da dikkate almalısınız.

Etiketler: Oto Ses Sistemi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ekim 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR