Oto Ekspertiz işlemleri Nelerdir?

Oto Ekspertiz işlemleri Nelerdir?

Oto Ekspertiz işlemleri Nelerdir?

İkinci el araç satın almadan önce yapılması önerilen işlemlerin başında Oto ekspertiz işlemleri gelir. Birçok ikinci el araç satışa sunulduğunda kazasız, hasarsız ve sorunsuz olduğu iddia edilir. Ancak bu ilanların büyük bir çoğunluğu ne yazık ki pek doğru çıkmaz. Bu durum otomotiv sektöründe en çok karşılaşılan ve araç satıcılarına olan güveni azaltan sorunların başında gelir. Bu nedenle ikinci el bir araç satın almadan önce, bir tür araç muayenesi olan oto ekspertiz yaptırmak son derece önemlidir. Peki, oto ekspertiz nedir ve neleri kapsar?

Oto Ekspertiz Nedir?

Ekspertiz kavramı İngilizce “expert” kelimesinden gelir. Eksper; herhangi bir konuda teknik bilgi ve donanıma sahip olan kişiler için kullanılmaktadır. Otomotiv sektöründe de eksper olarak çalışan ustalar; ikinci el araçları çeşitli ekipmanlar kullanarak her yönüyle inceler ve araç hakkındaki görüşlerini iletir. Oto ekspertiz işlemleri sonucunda detaylı bir rapor hazırlanır ve ikinci el otomobilin hasarının olup olmadığı ya da olan hasarların ne derece ciddi boyutlarda olduğu yine bu raporda yazılıdır. Böylece alacağınız ikinci el aracın tüm teknik ve mekanik özelliklerini öğrenebilir, oto ekspertiz raporu sayesinde, aracı satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.

Oto Ekspertiz İşlemleri Neleri Kapsar?

Oto ekspertiz işlemleri, birçok alt işlemlerden oluşur. İlk önce aracın en önemli mekanik parçası olan motoru test edilir ve aracın hasar geçmişinin tespiti sağlanır. Daha sonra sırasıyla aşağıdaki işlemler uygulanır ve ikinci el aracın oto ekspertiz işlemleri tamamlanarak size rapor halinde sunulur. Böylece yayınlanan ikinci el araç ilanda belirtilen özelliklerin doğruluğu da bu şekilde teyit edilmiş olur.

Aracın herhangi bir parçasının değişip değişmediği, kaza kaydının olup olmadığı, eğer kaza kaydı yoksa yine de aracın başka bir hasar alıp almadığı ve araç boyasının değişip değişmediği gibi işlemler detaylı bir şekilde kontrol edilir.

Oto ekspertiz işlemleri sırasında ayrıca şunlarda incelenmektedir.

• Tekerlek gücü ölçümü

• Sürtünme kayıpları ölçümleri

• Şanzıman kayıp ölçümleri

• Tork ölçümü

• DYNO kontrolü

• Yol simülasyonu

DYNO kontrolü ile aracın hız göstergeleri incelenir ve eğer hata varsa hata oranları tespit edilir. Yol simülasyonu yapılırken ise; motor, araç sürüş halindeymiş gibi çalıştırılır ve diğer ölçümlerle ile birlikte motorun bir devirde ne kadar güç ürettiği ve bu gücü hangi bölümlere dağıttığı tespit edilmektedir.

Son olarak da aracın fren testleri yapılır. Böylece aracın ne kadar güvenli olup olmadığı tespit edilir. Bu işlemde aracın hem el feneri hem de standart frenleri ayrı ayrı kontrol edilmektedir.

Görüldüğü üzere oto ekspertiz işlemleri ile alacağınız ikinci el aracın durumunu ve A’dan Z’ye her türlü teknik detayını kolayca öğrenmiş olursunuz. Oto ekspertiz fiyatları, hizmet alacağınız firmanın vereceği ekspertiz işlemlerine ve aracın modeline göre değişebilir. Ayrıca birçok firma müşterilerine çeşitli paket seçenekleri sunmaktadır. Bu paketler dahilinde oto ekspertiz fiyatlarının daha uygun olduğunu söyleyebiliriz.
 
Etiketler: Oto Ekspertiz işlemleri Nelerdir?, Oto Ekspertiz Nedir?, Oto Ekspertiz İşlemleri Neleri Kapsar?
Temmuz 09, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR