Kış Lastiği Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kış Lastiği Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kış Lastiği Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Güvenli bir sürüş deneyimi yaşamak ya da emniyetli bir yolculuk yapmak isteyen sürücülerin araçlarında kullandıkları lastikleri mevsimsel özelliklere göre belirlemelidir. Özellikle zorlu yol koşullarının oluştuğu kış aylarında kış lastiği kullanmak hem sürüş konforu hem de yol güvenliği açısından son derece önemlidir. Peki, kış lastiği kullanmanın avantajları nelerdir? Bu yazımızda kış lastiği kullanmanın önemini ve kış lastiği hakkında bilmeniz gereken önemli bilgileri sizler için derledik. İşte detaylar

Kış Lastiğinin Önemi Nedir?

Sürücülerin birçoğunda yaygın olan görüş ne yazık ki kar fırtınası oluşmadan kış lastiği taktırmamaktadır. Ancak uzmanların bildirdiği görüşleri incelediğimizde bu konu hakkında çok net cevaplar verdiklerini görüyoruz. Uzmanlar, araba lastik değişimlerinin mevsime göre paralel bir şekilde yaptırılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen lastik üreticilerinin de yaptıkları açıklamalarda Ekim-Kasım aylarından itibaren araçlardaki yaz lastiklerinin çıkartılıp yerine kış lastiği taktırılması gerektiğinin önemine vurgu yapıyor. Dolayısıyla uzman görüşlerini dikkate almalı ve kış ayları gelmeden aracınızın lastiklerini değiştirmelisiniz.

Kış Lastiği Neden Gereklidir?

Birçok sürücü, kullandıkları dört mevsim lastiklerinin bütün bir yıl kullanıma uygun olduğunu düşünmektedir. Ancak bu konuda uzmanların yaptığı açıklamalara baktığımızda dört mevsim lastiklerini ılıman iklim koşullarına uygun olarak tasarlandığı bilgisine ulaşıyoruz. Türkiye gibi hem yazları hem de kışları çetin geçen ülkelerde dört mevsim lastiklerinin kullanımına profesyoneller olumsuz bir bakış açısına sahiptir. Ilıman iklim şartlarında dört mevsim lastikleri etkili bir performans sergilerken +40 derece ve -20 derece gibi sıcaklıklarda bu tür lastiklerin performansı oldukça düşmektedir. Özellikle kış aylarının çok uzun geçtiği bölgelerde kış lastiği taktırmanın önemi daha da büyüktür.

Bunun yanı sıra otomobil kullanıcıların yanıldığı diğer bir konuda dört çekişli SUV ve Crossever’ların her türlü iklim koşuluna ayak uydurabilecek araçlar olduğu düşüncesidir. Ancak, buzlu ve karlı yollarda aracı doğru şekilde durdurmak veya yavaşlatmak tamamen kullanılan lastik performansı ile ilgilidir. Uzmanlar 4x4 araç sahiplerinin de mutlaka kış lastiği kullanmaları gerektiğini tavsiye etmektedir. Böylece kış aylarının getirdiği olumsuz hava ve yol koşullarında daha emniyetli bir sürüş deneyimi yaşanabilir. Bu da olası kazalarda hem can hem de mal kayıplarının büyük ölçüde önüne geçmektedir.

Kış Lastiğinin Faydaları Nelerdir?

  • Kış lastikleri, olumsuz hava koşullarında maksimum performans sergileyecek şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle sıcaklık düştükçe yol tutuşunu koruyacak olan özel kauçuktan üretilirler.
  • Kış lastiklerinin tasarımında bulunan özel desenler, yağmur ve kar suyunun tahliyesini kolaylaştırmakta ve böylece aracın çekiş gücünün artmasını sağlamaktadır. Bu sayede de aracınızın kontrol kaybı minimum düzeye iner ve daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşarsınız.
  • Kış lastiklerinin sahip olduğu özel geometrik desenler ve özel kauçuk yapısı sayesinde aracınız virajlı yollarda bile maksimum yol tutuşu sergiler.
  • Özel olarak geliştirilen lastikleri dört mevsim lastiklerine göre %25-%50 daha fazla çekiş gücü sağlayarak size keyifli bir sürüş deneyimi vadeder.
Etkili bir fren gücüne sahip olan kış lastikleri, etkin ve doğru yavaşlama sağlayarak olası kazaların da önüne geçmektedir.
Etiketler: Kış Lastiği Kullanmanın Avantajları Nelerdir?, Kış Lastiğinin Önemi Nedir?, Kış Lastiği Neden Gereklidir?, Kış Lastiğinin Faydaları Nelerdir?
Eylül 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR