En Az Yakan Arabalar Hangileri?

En Az Yakan Arabalar Hangileri?

En Az Yakan Arabalar Hangileri?

Günümüzde artan vergiler ve ekonominin durumuna göre sürekli değişen yakıt fiyatları, yeni bir araba satın almayı bir hayli külfetli hale getirdi. Özellikle sıfır bir araç sahibi olmak isteyenler için bu durum bütçelerini oldukça zorlamaktadır. Durum böyle olunca kullanılacak arabanın az yakıt tüketiyor olması araç satın alırken en önemli tercih sebeplerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Eğer siz de yeni bir araç satın almayı düşünüyorsanız tercihinizi az yakan araçlardan yana kullanabilirsiniz. Böylece uzun vadede de olsa bütçenize büyük bir katkı sağlamanız mümkün. Biz de bugün ki yazımızda arabasını değiştirmek isteyen ya da yeni bir araç satın almayı düşünen sürücülere fikir vermek amacıyla en az yakan arabalar listesi hazırladık. Ancak en az yakıt yakan arabalar listesini vermeden önce “Araçlarda kullanılan yakıt türleri nelerdir, hangi yakıt daha avantajlı ve hangi yakıt bütçe dostudur?” gibi soruların cevaplarına kısaca bir göz atalım.

 Gelin şimdi hangi marka ve model araçlar en az yakıt tüketiyormuş hep birlikte inceleyelim.

Araçlarda Kullanılan Yakıt Türleri Nelerdir?

Araçlarda kullanılan yakıt türlerini 4 kategoriye ayrılır. Bunlar; benzinli araba, dizel araba, LPG’li ve elektrikli arabalardır. LPG’li araçlar, fabrika çıkışları itibariyle aslında LPG’li değildir. Daha sonra araç bakım servisleri tarafında gerekli mekanik parçalar eklenerek LPG’li hale dönüştürülürler. Benzine kıyasla daha düşük performans ve yakıt tüketimine sahip bu arabaların gaz emisyonları düşük olduğu için ozon tabakasına %30-35 daha az zarar verdiği de tespit edilmiştir.

Günümüzde en sık kullanılan ve tercih edilen yakıt türleri ise benzin ve dizeldir. Dizel motorlar daha fazla tork ürettikleri için daha verimli olarak kabul edilir. Bu nedenle SUV ve yük taşımak için kullanılan araçlarda dizel yakıt kullanılmaktadır. Eğer uzun vadede çok fazla yol kastedilecekse genellikle dizel araçlar tercih edilmelidir. Ancak sadece şehir içi ulaşımı için bir araba almayı düşünüyorsanız daha konforlu bir sürüş deneyimi için benzinli araç alternatiflerini de incelemenizi öneriyoruz. Çünkü benzinli araçlar diğer yakıt türlerindeki araçlara göre performans açısından daha yüksek verimlilik sunar. Bu önemli bilgileri verdikten sonra gelin şimdi hangi marka ve model araçlar en az yakıt tüketiyormuş hep birlikte inceleyelim.

En Az Yakan Arabalar Listesi

Araba almadan önce kriterlerinizi ve önceliklerinizi belirleyerek seçim yapma şansınızı kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca satın alacağınız aracın fiyatı benzinli ya da dizel motorlu oluşuna göre değişiklik gösterebileceğini de unutmayın. Eğer az yakıt tüketen bir araba satın almayı düşünüyorsanız daha detaylı bilgilere yetkili bayilere başvuru yaparak ya da çevrenizdeki diğer araç sahipleri ile konuşarak da öğrenebilirsiniz.

Aşağıda verdiğimiz araba marka ve modellerinin yakıt tüketimleri 100 km. üzerinden hesaplanmıştır ve ortalama bir sayıyı ifade etmektedir. İşte, satın alabileceğiniz en az yakan arabalar listesi:

Opel Corsa 1.3 CDTI Ecotect ecoFLEX 95BG: Cebinize dost bir araç arıyorsanız 3,2 litre yakıt tüketimi ile Opel Corsa’nın bu modelini tercih edebilirsiniz.

Audi A1 1.6 TD: Audi’nin bu modeli de 3,8 litre yakıt tüketimiyle en az yakan arabalar listemizde yer alıyor.

Volkswagen Polo 1.4 TDi 90 HP: En az yakan bir diğer araba modeli olan Volkswagen Polo’da 3,4 litrelik yakıt tüketimiyle oldukça bütçe dostu bir performans sergiliyor. Ayrıca Volkswagen Golf 1.6 TDİ serisi de 3,8 litrelik yakıt tüketimi ile tercih edilebilir bir model olarak öne çıkıyor.

Ford Fiesta 1.5 TDCi: 3,7 litre yakıt tüketimiyle Ford’un bu modeli de en yakan arabalar arasında yer alıyor.

Yukarıda saydığımız araba modelleri dışında; Nissan Note 1.5 dCi. 3,6 litre, Renault Symbol 1.5 dCi 3,9 litre, Citroen C3 1.4 e-HDi 3.4 litre, BMW 116ed 116 BG 3,4 litre ve Skoda Fabia 1.4 TDI 90PS yineortalama 3.4 litre yakıt tüketimiyle en az yakan arabalar arasında sayılıyor.
Land Rover Yedek Parça ile ilgili ürünlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.
Etiketler: En Az Yakan Arabalar Hangileri?, Araçlarda Kullanılan Yakıt Türleri Nelerdir?, En Az Yakan Arabalar Listesi
Ağustos 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR