Duman Atma Neden Olur ve Çözümü

Duman Atma Neden Olur ve Çözümü

Araba neden siyah duman atar?

Araba siyah duman atma sorunu hava filtresinden kaynaklanan sorunlardandır. Hava Filtresi tıkandığında veya gerektirdiği gibi görevini yerine getiremediğinde silindir içerisindeki yanma odalarına yeterli hava miktarını iletemiyor ve siyah duman atmasına sebep olabiliyor. Yetersiz hava miktarı nedeniyle sağlıklı bir yakıt yanması gerçekleşemiyor ve aracın yakıt tüketiminde artış gözlemleniyor. Hem yakıt sistemi hem de egzoz sistemi için hava filtresini zamanında değiştirmek aracınızın sağlığı için gerekli bir durumdur.

Araba neden beyaz duman atar?

Araba beyaz duman atma sebebi aracın soğutma su sisteminde bir problem olduğunu işaret eder. Motor bloğu içerisindeki kanallardan geçmekte olan soğutma suyu silindir içerisindeki yanma odalarına karışır ve egzoz sisteminden dışarıya beyaz duman atılması olarak gözlemlenir. Bu sorunun en belirgin nedenine baktığımızda silindir bloğu ve silindir blok contasındaki oluşan problemler olduğu anlaşılmaktadır.

Araba neden gri duman atar?

Turboya sahip araçlarda turbo bağlantılı nedenlerden kaynaklanır. Turbonun yağ yakması sonucunda daha çok griye yakın bir renkte egzozdan duman çıktığını gözlemlemek mümkündür. Yağ eksiltme ve çekişten düşme gibi belirtileri vardır.

Araba neden mavi duman atar?

Rahatlıkla ayırt edilebilen, diğer duman çeşitleriyle karışmayan duman çeşidi ise mavi dumandır. Silindirlerin içindeki yanma odalarına motor yağının karışması sonucunda egzozdan dışarıya mavi duman atma sebebiyle gözlemlenen duman çeşididir. Sübap contalarının ve blok içerisindeki pistonlardaki segmanların aşınması sonucunda yanma odasına karışan motor yağı bu durumlara sebep olabilir.

Egzoz Bakımı

Otomobillerin bir makina olduğunu ve düzenli bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın. Aracınızın periyodik bakımlarının yanı sıra egzoz muayenesini de geciktirmeden yaptırarak yaşanacak problemlerin önüne geçebilirsiniz. Egzoz dumanını gözlemlemek aracınızın güncel durumunu anlamak ve zamanında müdahale etmek için oldukça önemlidir.

Yedek Parça Oto Market

Yedpama olarak Bmw, Jaguar, Mini Cooper, Land Rover markalı araçlar için birçok çeşit ve kalitede yedek parçayı sizlere sunmaktayız. Sizin ve aracınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yedek parça seçimi yapmanıza yardımcı olmaktayız. Güvenilir hizmet anlayışımız ve profesyonel ekibimiz ile İstanbul, Bursa, Antalya, Ankara, İzmir, Maslak, Sarıyer  gibi en çok talep olan yerler de dahil yedek parça oto market çerçevesinde sizlere 7/24 hizmet vermekteyiz.

Sizler de bu ayrıcalıklı hizmetten faydalanmak için bizlere ulaşabilirsiniz. Satın alacağınız yedek parçaların kaliteleri ile ilgili detaylı bilgi alarak bilinçli şekilde seçiminizi yapabilirsiniz. Kaliteden ödün vermeyen hizmet politikamız sayesinde hem aracınızca hem de hayatınızda kalitenin tadını çıkartabilirsiniz.

Etiketler: Duman Atma Neden Olur ve Çözümü, Araba neden siyah duman atar?,Araba neden beyaz duman atar?, Araba neden gri duman atar?, Araba neden mavi duman atar?, duman atma, Egzoz Bakımı
Aralık 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR