BMW Yedek Parça Özellikleri

BMW Yedek Parça Özellikleri

BMW yedek parça özelliklerine değinerek, yedek parçaların ne işe yaradıklarını anlatacağız.


BMW Yedek Parça Motor Aksamı


Motor aracın en önemli aksamlarındandır. Birçok parçası vardır ve her parça birbiriyle uyumlu çalışır. Parçalardan bir tanesinin bile arızalanması durumunda, motor çalışması durur. BMW yedek parça motor aksamı; buji, piston, yağ soğutma radyatörü vb. parçalarından oluşur.


BMW Buji Kablosu


Ateşleme sisteminin en önemli parçasıdır. BMW buji kablosu, ateşleme bobininden aldığı elektriği bujilere iletir.  Yanma odasında bulunan hava ve yakıt karışımı, elektrikten gelen kıvılcımlardan dolayı patlamaya yol açar ve bu durum da motorun çalışmasını sağlar. Patlama işlemi araç çalıştığı sürece devam eder.


BMW Buji Kablo Seti


Buji kablo seti, ateşleme olayını sağlayan parçaların oluşturduğu setin adıdır. Set içerisinde; dağıtılmış direnç kablosu, endüktans kabloları, sabit direnç teli gibi parçalar yer alır. BMW buji kablo seti en çok talep edilen yedek parçadır.


BMW Piston


Motor içinde bulunan silindir içindeki gazlar yandığı zaman, piston harekete geçer. Hareket aşağı doğrudur. Bu sayede krank mili döner. BMW piston, ateşleme enerjisini, hareket enerjisine dönüştüren parçadır. Bu parçanın arızalanması durumunda, motor çalışmaz. Bu yüzden önemli bir yedek parçadır.


Piston parçasının çevresinde metal halkalar bulunur. Halkalar, pistonun motor içindeki silindire oturmasını sağlar. Aynı zamanda, motor içindeki gazların sızmasını engeller. Bir anlamda motorun patlamasını önleme görevi görür.


BMW Yağ Soğutma Radyatörü


Yağ soğutucu olarak da bilinir. Bu parça, motora ve şanzıman parçasına temiz yağ sağlar. Eğer bu parçalar yağsız kalırsa aşırı derecede ısınır ve arızalanır. BMW yağ soğutma radyatörü, bir anlamda filtre görevi de görür. Yağ içindeki parçaları süzerek, motora temiz yağ girmesini sağlar.


Motor ve şanzıman içinde bulunan hareketli parçaların sürtünmesini engelleyen yağ ne kadar temiz olursa, motor da o kadar verimli çalışır. Yağ soğutma radyatörü kolay bulunan ve nispeten diğer parçalara göre ucuz olan yedek parçalardandır.


En sık talep edilen BMW yedek parça ürünleri arasında yer alır.

 

Etiketler: BMW yedek parça, BMW Yedek Parça Motor, BMW Buji Kablosu, BMW Yağ Soğutma Radyatörü, BMW Buji Kablo Seti, BMW Piston, BMW yedek parça
Mart 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR