Aracınız için Doğru Motor Yağını Seçerken Dikkate Almanız Gereken 4 Şey

Aracınız için Doğru Motor Yağını Seçerken Dikkate Almanız Gereken 4 Şey

Aracınız için Doğru Motor Yağını Seçerken Dikkate Almanız Gereken 4 Şey

Bugün piyasadaki tüm motor yağı seçenekleriyle, her biri daha iyi, daha hızlı, daha güçlü bir vaadiyle, bunalmaktan dolayı haksız değilsiniz.  Yanlış seçim yapmak istemiyorsunuz. Sürüşünüz için yanlış yağı seçmek motorda hasara neden olabilir. Ama korkmayın! Aşağıda, aracınız veya sürüş durumunuz ne olursa olsun motor yağı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken dört şeye göz atacağız.

Arabanız için doğru motor yağını seçmek çok önemlidir ve piyasada bulunan birçok seçenekle, doğru olanı seçmek her zamankinden daha karmaşıktır. Bu, neyin yanlış olduğunu belirtmez, çünkü önerilen viskozite seviyesini takip etmeniz gerekir; sadece dikkate almanız gereken başka şeyler var… Öncelikle onlara bir bakalım.

1. Konumunuz

Motor yağı seçerken yaşadığınız ve sürdüğünüz yer önemlidir. Sıcak havanın norm veya soğuk olduğu yerde mi sürüyorsunuz? Oradaki arazi tipik olarak düz ve döşeli veya pürüzlü ve düzensiz mi?

Bu tür koşullar motorunuzu zorlayabilir, bu da yağını (motor veya motor yağı) daha hızlı tüketir, bu nedenle servis sıcaklığında aşırı viskozite performansına sahip ve daha az kırılma ve buharlaşma eğilimi gösterir.

2. Sürüş Alışkanlıklarınız

Aracınızı nasıl kullanacağınız da aracınız için doğru motor yağını seçme konusunda bir faktördür. Sabit bir hızda mı sürüyorsunuz, yoksa ön ayaklarınız mı var ve sıklıkla jackrabbit başlar mı? Arabanız şehir içinde kısa geziler için mi kullanılıyor ya da sık sık araçlarla dolu bir şehirden mi çıkıyorsunuz?

Tamamen sentetik bir motor yağı hızlı bir şekilde ısınır, yani soğuk çalıştırma sırasında motoru daha hızlı yağlar ve tamamen rafine edildiğinden, sonunda motorunuzu kirletebilecek herhangi bir mineral içermez.

3. Aracınız

Yeni bir aracınız varsa doğru motor yağı bulmak kolaydır, çünkü bu bilgiler kullanım kılavuzunda kolayca bulunabilir. Bazı durumlarda, motorun yağ kapağında bile belirtilir. Aracınızın mühendisleri, onu kapsamlı bir şekilde test ederek ve satışa sunmadan önce bazı yoğun araştırma ve geliştirmelere tabi tutarak aracınız için en iyi olanı bildiğinden, el kitabında dinsel olarak olması gereken bir beyinsizdir.

Aracınız eski tarafta ise, motor yağını seçme konusunda daha fazla boşluğa sahipsiniz. Tabii ki, yine de önerilen viskozite seviyesini kullanmanız tavsiye edilir, bu yüzden artık kullanım kılavuzuna sahip olmayan eski bir araba aldıysanız biraz araştırma yapın.

Tamamen sentetik motor yağı, eski, konvansiyonel ve hatta yarı sentetik yağların neden olduğu çamur birikmesine ve temizlenmesine yardımcı olduğu için motorunuzu parçalamaya karşı korur.

4. Sentetik veya Konvansiyonel Motor Yağı?

Sentetik motor yağı, geleneksel bir yakıt kullanmaktan daha iyi bir seçenektir, özellikle de çok sıcak veya çok soğuk gibi havaya sahip bir konumdaysanız, sık sık araç kullanıyorsanız veya genellikle hızlı gidiyorsanız veya çoğunlukla dur kalk yaptığınız bir trafikteyseniz… Ve tam sentetik motor yağları tipik olarak geleneksel yağlama maddelerinin iki katı kadar maliyete sahipken, bu yağ değişimleri arasındaki daha uzun aralık ile dengelenir - mineral bazlı yağlar için yaklaşık 5.000 kilometreden tam sentetik motor yağları için 10.000 kilometrenin üzerindedir.

Bmw Yedek Parça ile ilgili ürünlerimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

 
Etiketler: Aracınız için Doğru Motor Yağını Seçerken Dikkate Almanız Gereken 4 Şey
Ağustos 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR