Araç Kış Bakımı için Bilmeniz Gerekenler

Araç Kış Bakımı için Bilmeniz Gerekenler

Araç Kış Bakımı için Bilmeniz Gerekenler

Kış sürüşü hem sizin hem de arabanıza artan bir yük getirir ve bu nedenle her şeyin iyi durumda olduğundan emin olmak önemlidir. Birkaç basit kontrol, arıza olasılığını büyük ölçüde azaltabilir ve aynı zamanda aracınızı buz ve karda sürmeyi daha kolay ve daha az stresli hale getirebilir. Düşük lastik basıncından donmuş yakıt hatlarına, lastik hasarına kadar, kış aracınıza her türlü zararı verebilir. Uzun süreli hasarı önlemek için araç kış bakımı ayrıntılarını sizler için derledik. İşte, araç kış bakımı için bilmeniz gereken önem bilgiler...

Kış Sürüş İpuçları

Sonuçta, şimdi nispeten ucuz olan bir şeyi düzeltmek, daha soğuk koşullarda çok daha maliyetli bir arızadan kaçınmanıza yardımcı olabilir veya bir yerde mahsur kaldıktan sonra büyük bir kurtarma ücreti ödemek zorunda kalmanıza engel olabilir.

Araba Kış Bakımında Ana Temeller

En azından, kış mevsimine girmeden önce tüm düzenli kontrollerinizi yaptığınızdan emin olun. Aracınızın yağ seviyesini, soğutma sıvısı seviyesini, lastik basınçlarını ve lambalarını kontrol edin. Arabanıza bir süre bakım yapılmadıysa, kışa girmeden önce yapılmasına değer olabilir. Sıcaklık düşmeden önce her şeyin iyi durumda olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Ayrıca, mekanik veya elektrik arızalarına bakma zamanı geldi, çünkü arabanızı mümkün olan en kötü hava koşullarında durma noktasına getirebilirler. Aracınızın tüm sistemlerini de test edin, çünkü daha sonra ısıtmalı arka camınız gibi şeylerin başarısız olduğunu öğrenmek istemezsiniz.

Antifrizinizi Kontrol Edin

Aracınızın soğutma sisteminde doğru miktarda antifriz yoksa, termometre sıfırın altına düşmeye başladığında büyük bir arıza yaşayabilirsiniz.

Yerel motor faktörlerinizden bir antifriz test cihazı alın ve karışımın ne olması gerektiğini ve ne tür bir antifriz kullanmanız gerektiğini öğrenmek için el kitabınızı kontrol edin. Gerekirse, herhangi bir yerel satıcı veya garaj sizin için test edebilecektir.

Radyatör, soğutma suyu hortumları ve su pompasında sızıntı veya gözle görülür hasar bulunmadığından emin olmak için soğutma sisteminin geri kalanını da inceleyin.

Arabanızın Aküsüne Dikkat Edin

Araç kış bakımı için dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri de arabanızın aküsüdür. Soğuk algınlığı aracınızın aküsüne zarar verebilir. Sıcaklık düştükçe arabanızın yavaş çalıştığını fark ederseniz, piliniz büyük olasılıkla çıkış yolundadır. Bu nedenle pilin durumu hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, aracınızı yerel bir bayi veya garaj tarafından test ettirmenizi öneriyoruz.

Alarm sisteminin neden olduğu bir arıza veya drenaj nedeniyle birkaç gün boyunca terk ederseniz, aracınızın aküsü biterse, tepesinde tutmak için bir damlama şarj cihazına yatırım yapmayı düşünün veya herhangi bir sorunu çözmek için bir otomotiv elektrikçisine başvurun.

Işıklarınızın Parlak Olmasını Sağlayın

Tüm ışıklarınızın düzgün çalıştığından emin olmanın yanı sıra, aracınızın ışık lenslerinin hasarlı veya soluk olduğunu biliyorsanız, yaklaşık 14,99 £ için iyi bir çizik onarım kiti almayı düşünün. Yakalanmamak için bir takım yedek ampulleri de arabanızda taşıyın.

Daha eski arabalar, görünürlüğü artırmak için daha güçlü ampullere yükseltme işleminden yararlanabilir, ancak uyumlu ve uygun ampulleri seçtiğinizden emin olun.

Frenlerinizi İnceleyin

Cızırtılar, sallamalar, yumuşak bir fren pedalı ve durma mesafesinde gözle görülür bir artış, aracınızın fren sisteminin dikkat çekmesi gerektiğinin işaretleridir. Buzlu veya karlı yollarda durma mesafeleri büyük ölçüde artar ve aşınmış veya arızalı frenler onları daha da şiddetlendirir, bu yüzden onlara bakmak en iyisidir.

Lastiklerinizi Kontrol Ettirin
Lastiklerinizin durumu ve kalitesi, aracınızın kışlık yollarda nasıl performans gösterdiği konusunda çarpıcı bir fark yaratacaktır. Lastik sırtı düşükse, yan duvarlar hasar görürse, yavaş bir delinme yaparsanız veya bir bütçe markasıysanız, arabanızı kontrol etmek çok daha zor olabilir. Bunları dikkatlice kontrol edin ve lastik tabanı düşükse veya herhangi bir hasar belirtisi varsa değiştirin.
 
Etiketler: Araç Kış Bakımı için Bilmeniz Gerekenler, Kış Sürüş İpuçları, Araba Kış Bakımında Ana Temeller
Eylül 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR