Araba Kullanımında Yapılan Hatalı Davranışlar

Yedpama Yedek Parça

Araba Kullanırken Yapılan Hatalı Davranışlar

Aracınızı sıfır veya ikinci el satın almış olsanız da yıllarca iyi durumda kalmasını sağlamak için ona iyi bakmanız önemlidir. Ancak birkaç hata yapıyor veya önemli araç bakım prosedürlerini unutuyor olabilirsiniz. Böylece arabanızın ömrünü kısaltmış olursunuz. Arabanızın yaşlansa bile sorunsuz çalışması için bazı ipuçlarını sizin için derledik. Rehberimize devam ederek siz de bu bilgilerden yararlanabilirsiniz.

 

Park Ederken El Frenini Kullanmamak

 

El frenini sadece eğimli bir yere park ettiğinizde mi çekiyorsunuz? Bu kötü alışkanlığı bırakarak şanzımana daha uzun bir ömür sunabilirsiniz. İster eğimli ister düz bir yüzeyde olun, park ettiğinizde el frenini çekmeniz gerekir. El frenini kullanmamak şanzımana çok fazla yük bindirir ve bu da bileşenlerde erken hasara yol açabilir.

 

Yağ Değişim Programına Uymamak

 

Günümüzde çoğu araba, bir yağ değişimine ihtiyaç duymadan 8.000 ila 10.000 kilometreye kadar yol yapabilir. Önerilen program genellikle aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilir. Aracınızı 2.el olarak satın aldıysanız ve kılavuz mevcut değilse, araç üreticisinden yağ değişim programını öğrenmek kolaydır. Sonuç olarak, bir yağ değişimini kaçırmamalısınız. Eski motor yağı, düşük motor performansına ve diğer sorunlara yol açabilecek tortu birikintilerine neden olabilir.

 

Düşük Kaliteli Yedek Parça Kullanmak

 

Arabanıza ne kadar iyi bakarsanız bakın, kazaların olmasını engelleyemezsiniz. Ayrıca araba parçalarının değiştirilmesini gerektiren düzenli aşınma ve yıpranma payı da vardır. Örneğin, arabanızın lastikleri çok uzun süredir takılıysa değiştirmeniz gerekebilir Sonuç olarak, aracınızın yeni parçalara ihtiyacı varsa, acele etmeyin. Tasarruf ettiğiniz birkaç liranın yeni satın aldığınız araba parçasının kalitesiz olup aracınıza zarar vermesinin bir anlamı yoktur. Yedpama Yedek Parça Servisi olarak güvenilir araba parçalarını kolayca sitemizde bulabilirsiniz. Aracınız için yüksek kaliteli yedek parçalara ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçin.

 

 

Uyarı Işıklarını Önemsememek

 

Aracınızın uyarı ışıklarının bir nedeni vardır: sizi olası bir soruna karşı uyarır. İlk başta belli olmayabilir, ancak arabanız söz konusu olduğunda, üzgün olmaktansa güvende olmak daha iyidir. Özellikle, Check Engine ışığı yanarsa arabanızı sertifikalı bir oto tamircisine götürmek için zaman ayırın. Işığı tetikleyebilecek çeşitli senaryolar vardır ve bunların tümü aracınız için kötü olabilir.

 

Dikkat etmeniz gereken bir diğer uyarı ışığı da TPMS veya lastik basıncı izleme sistemidir. Gösterge tablosunda görürseniz bunu hemen kontrol edin. Bu, bir veya birden fazla lastiğin hava kaybettiği anlamına gelir. TPMS ışığının basitçe arızalı olabileceği zamanlar da vardır. Bu durumda aracınızı tamir ettirmek için servis merkezine götürün.

 

Lastik Basıncını Kontrol Etmemek

 

Aşırı veya az şişirilmiş lastiklerle sürüş arabanız için kötüdür. Kötü yol tutuşa, düşük yakıt ekonomisine ve artan lastik patlama riskine neden olabilir. Ne yazık ki, lastikler tamamen normal görünseler bile aşırı veya az şişirilmiş olabilir. En kolay çözüm, kendi lastik basınç göstergenizi almak ve düzenli kontroller yapmaktır. Aracınızın lastikleri hava kaybetmeye devam ederse, oto teknisyenlerine kontrol ettirin. Lastik değişim zamanını düzenli olarak kontrol edin.

 

Hızlı Araç Kullanırken Kasislere Dikkat Etmemek

 

Tümsek ve kasislerin üzerinden tam hızda geçmek aracınızın birçok parçasına zarar verebilir. Bunlara tekerlek ve lastikler, arabanın süspansiyon parçaları ve direksiyon kolonu da dahildir. Hasarın boyutuna bağlı olarak, sorunu çözmek için bir teknik servis uzmanına danışmanız gerekebilir. Bu yüzden yoldaki çukurlardan, tümseklerden ve diğer engellerden kaçınmaya çalışın. Yapamıyorsanız, yavaşlayın ve mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde üzerlerinden geçin.

 

Lastikleri Döndürmeyi Unutmak

 

Aracınızın lastiklerini döndürmek ve hizalamak, eşit sırt aşınması ve optimum yol tutuşu sağlamak için gerekli adımlardır. Ancak, lastik rotasyonu ve hizalamasının diğer bakım prosedürleri kadar sık ​​yapılmasına gerek yoktur. Hal böyle olunca birçok araç sahibi bunları yapmayı unutuyor. Bakım notları arasına bunu da ekleyin veya güvenilir teknisyeninizden size zamanında hatırlatma yapmasını isteyin.

 

Yakıt Deponuzun Boş Kalmasına İzin Vermek

 

Arabanızın yakıt deposunu neredeyse boşta bekletme alışkanlığı edinmeyin. Aracınızın yakıt sistemi, deponuzda en uygun miktarda benzin bulunduğunda en iyi şekilde çalışır. Her zaman neredeyse boş bir depoyla sürerseniz, yakıt sistemine hava girebilir ve performansını etkileyebilir. Hatta sık sık aşırı ısınmaya neden olabilir. Mümkün olduğu kadar, çoğu zaman arabanızın deposunu en az yarısında veya dörtte üçü dolu tutmaya çalışın. Arabanızın bakımını yapmak sadece ömrünü uzatmak değildir. Aynı zamanda optimum performans ve daha da önemlisi sizin ve yolcularınızın güvenliği ile ilgilidir.

 

Tüm bunlara rağmen zaman zaman aksaklıklar olur ve parçalarımız arızalanabilir. Bu gibi durumlarda Yedpama Yedek Parça Marketi ile yedek parça ihtiyacınızı güvenilir ve hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Yedek parçalar hakkında bilgi almak için lütfen bize ulaşın.

Etiketler: Yedek Parça, Hatalı Araba Kullanımı, Kaliteli Yedek Parça
Mayıs 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR